Voor iedereen die geraakt is door kanker...

Bij zichzelf of bij zijn naaste.

‘Samen beslissen’, lezing door Manuela Hoogstraaten

Op vrijdag 24 mei geeft Manuela van 10.00 – 12.00 uur bij Inloophuis Burgerbrug een interactieve lezing over ‘Samen beslissen’.

Manuela is vrijwilliger bij Inloophuis Burgerbrug en bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). Namens de NVN is Manuela lid van de Patiënten adviesraad (PAR) bij het Niercentrum van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Als ervaringsdeskundige en als lid van de PAR behartigt zij de belangen van de patiënt als het gaat om kwaliteit van de zorg en goede relevante informatie om de juiste keuzes te kunnen maken voor behandeling of zorg.

Wat betekent ‘Samen beslissen’?

‘Samen beslissen’ betekent dat je samen met jouw arts beslist over welke zorg het beste bij jou past. Jouw arts geeft jou informatie over de mogelijkheden. En wat de medische voor- en nadelen hiervan zijn. Stel je voor dat je moet kiezen tussen twee behandelopties, bijvoorbeeld wel of niet starten met chemotherapie of bestraling. Je bespreekt samen wat dit betekent voor jouw eigen situatie en wat jouw persoonlijke voorkeur is. Door te praten over wat je echt belangrijk vindt, kunnen jij en jouw arts een betere beslissing nemen voor een behandeling dat het beste past bij jouw leven.

Tijdens de lezing op 24 mei krijg je antwoord op vragen als:

Welke dingen in het leven zijn voor jou belangrijk? Hoe past een behandeling daarbij?
Wat kun jij als patiënt doen om een eigen stem te krijgen tijdens het behandeltraject?
Welke vragen kun je het beste stellen aan jouw behandelende arts(en)? 

Geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Meld je dan nu aan door ons een emailbericht te sturen via info@inloophuis-burgerbrug.nl Deelname is gratis.

Doneren

Met deze QR code kunt u via uw internetbankieren een donatie aan ons doen, waarbij u zelf het bedrag bepaalt.

Bedankt!