Voor iedereen die geraakt is door kanker...

Bij zichzelf of bij zijn naaste.

Kennissessie vroege opsporing darmkanker, MLDS.nl

Nog steeds overlijden er jaarlijks te veel mensen aan darmkanker. Vroege opsporing van darmkanker is een belangrijk thema voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Zij stonden daarom mede aan de wieg van het Bevolkingsonderzoek Darmkanker, waaraan iedereen tussen de 55 en 75 jaar mee kan doen. Dankzij particuliere steun kan de MLDS nieuw onderzoek naar dit bevolkingsonderzoek financieren, om zo darmkanker nog eerder en beter op te kunnen sporen.

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied? Op vrijdag 14 juni ben je welkom bij de MLDS Kennissessie in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.  Je krijgt tijdens deze middag interessante presentaties van twee onderzoekers op het gebied van darmkanker én je kunt je opgeven voor een rondleiding in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Het programma van deze kennissessie is:

10:15 – 10:45 uur Inloop

10:45 – 12:15 uur Welkom door Mariël Croon, directeur MLDS en presentatie dr. Monique van Leerdam, MDL-arts Antoni van Leeuwenhoek over Darmkanker bij jong volwassenen

12:30 – 13:00 uur Lunchpauze

13:00 – 13:45 uur Presentatie dr. Meike de Wit en dr. Beatriz Carvalho, onderzoekers Antoni van Leeuwenhoek over Verbetering van de ontlastingstest voor bevolkingsonderzoek darmkanker.

15:30 – 16:00 uur Einde programma

Rondleiding: Onderdeel van het programma is een rondleiding door onderzoeksruimtes van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Na aanmelding ontvang je de gehele planning inclusief routebeschrijving. De bijeenkomst vindt plaats in het Antoni van Leeuwenhoek (locatie: Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam).

Wil je bij de bijeenkomst aanwezig zijn?

Je kunt je aanmelden via deze link. Het aantal deelnemers voor deze kennissessie is beperkt. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan snel aan! Heb je nog vragen? Dan kunt je Simone Mercx bereiken via simonemercx@mlds.nl  of via telefoonnummer 06 – 82 60 29 04

Doneren

Met deze QR code kunt u via uw internetbankieren een donatie aan ons doen, waarbij u zelf het bedrag bepaalt.

Bedankt!