Voor iedereen die geraakt is door kanker...

Bij zichzelf of bij zijn naaste.

Lezing door Jessica van Hooff met als onderwerp “De partner”

Inloophuis Burgerbrug heeft Jessica van Hooff, auteur van het boek De Partner, uitgenodigd om op  vrijdag 8 maart van 20.00 – 21.30 uur een lezing te geven voor en over de gezonde en achterblijvende partner. Er is veel geschreven over ziek zijn en over rouw, maar niet over waar de gezonde partner tegenaan loopt. Jessica van Hooff besloot hierover zelf een boek te schrijven. 

Jessica verloor haar echtgenoot in 2019, vier jaar na de diagnose uitgezaaide prostaatkanker. Tijdens  die jaren liep ze tegen allerlei zaken aan en dacht ze met enige regelmaat: hoe doen anderen dit?! Vanuit deze vraag startte ze een jaar na het overlijden van haar man, met het interviewen van 64 lotgenoten en (zorg)professionals. Het resultaat was het boek ‘De Partner’, waarin ze ook haar eigen verhaal deelt.

De aandacht gaat meestal naar de zieke en niet naar de partner. Uit de interviews kwam naar voren dat de gezonde en achterblijvende partners nogal eens in een gat vallen na het overlijden van de zieke. Niet alleen valt hun partner weg, maar ook hun dagritme verandert drastisch met het wegvallen van de zorg voor de zieke. Het wordt stil in huis als alle aanloop van thuiszorg en naasten wegvalt. Ze moeten leren alleen verder te gaan, kunnen hun verhaal vaak niet kwijt en zoeken steun bij lotgenoten.

Tijdens de lezing op 8 maart deelt Jessica verhalen, geeft tips en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Dit laatste gebeurt aan de hand van vragen, die in kleine groepjes besproken kunnen worden. Er is tijdens de lezing aandacht voor zowel de tijd van zorgen voor de zieke als voor de tijd erna, als je weer alleen verder gaat.

Wil jij samen met Jessica en andere lotgenoten jouw verhaal en ervaringen delen, meld je dan aan voor deze lezing. Je bent van harte welkom. Ook andere belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd. Deelname is gratis.

Het boek De Partner is deze avond te koop voor € 30,00.

Wanneer? Vrijdag 8 maart van 20.00 – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Doneren

Met deze QR code kunt u via uw internetbankieren een donatie aan ons doen, waarbij u zelf het bedrag bepaalt.

Bedankt!