Voor iedereen die geraakt is door kanker...

Bij zichzelf of bij zijn naaste.

Lotgenotengroep voor mensen met kanker en hun naasten

De diagnose kanker kan veel emoties teweegbrengen. Angst, woede, verdriet, machteloosheid, schuldgevoel, onbegrip en nog veel meer gevoelens kunnen zowel bij jou als jouw partner opspelen. Het is niet altijd even makkelijk om hiermee om te gaan. 

Levensvragen die tot dan toe niet zo bewust speelden, kunnen dan opeens veel belangrijker voor je worden. Wat zijn levensvragen? Dat zijn niet alleen vragen over de zin en de bedoeling van het leven. Ze gaan ook over de wijze waarop jij met jouw ziekte omgaat. Zoals: Waarom overkomt mij dit? Wat staat mij te wachten? Hoe nu verder? Wat wil of kan ik nog?

In de bijeenkomst onder leiding van Ellen Leijdens besteden we aandacht aan deze levensvragen. Hierdoor ontstaat ruimte voor het vinden van hoop, kracht of troost.

Ellen werkt bij Questio – Centrum voor Levensvragen, waar zij onder andere mensen ondersteunt die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte. Inloophuis Burgerbrug organiseert in samenwerking met Ellen op 21 juni een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staat een bepaald thema centraal. De thema’s die tijdens deze bijeenkomst onder andere besproken gaan worden, zijn: ziekte als breukervaring, vasthouden versus loslaten, en: krachtbronnen en steunpilaren. Daarnaast is ruimte voor de deelnemers om hun eigen verhaal en ervaringen te delen en om aan de hand van een thema met elkaar in gesprek te gaan.  

Er is nog plek voor nieuwe deelnemers. Het is ook mogelijk om vrijblijvend mee te doen en te ervaren of de bijeenkomst iets voor je zijn. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen aan de bijeenkomst, meld je dan van tevoren bij ons aan. Dit kan door een emailbericht te sturen naar info@inloophuis-burgerbrug.nl

Datum:   21 juni 2024 (Laatste bijeenkomst!)

Tijd:        van 10.00 – 12.00 uur

Locatie:  Inloophuis Burgerbrug, Grote Sloot 146 te Burgerbrug

Doneren

Met deze QR code kunt u via uw internetbankieren een donatie aan ons doen, waarbij u zelf het bedrag bepaalt.

Bedankt!