Voor iedereen die geraakt is door kanker...

Bij zichzelf of bij zijn naaste.

Lezing Jos Timmerman

Op de ochtend dat het bericht naar buiten komt dat een dorpsgenote het leven veel te jong los heeft moeten laten door kanker staat er een lezing gepland van Jos Timmerman over de ZIN van dingen. 

Toeval, een beroerd moment of juist heel welkom? 

We zijn toch allemaal ontdaan en onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en we praten samen over hoe oneerlijk de situatie voelt. 

Op dat moment kom Jos het Inloophuis binnen. Hij start zijn lezing over de menselijke zoektocht naar ZIN, hoe je die onderweg kunt verliezen door een ingrijpende gebeurtenis, heftige emoties, een ernstig ziekteproces en bijvoorbeeld eenzaamheid. 

We kunnen allemaal wel een paar boxen aftikken…

In een fase van twijfel of onzekerheid komt Jos als een soort Dr. Goodwin uit de serie New Amsterdam in je leven met de vraag: hoe kan ik je helpen?

Hij biedt ondersteuning in de vorm van individuele gesprekken gewoon thuis of door middel van groepsgesprekken. We hebben het over hoe, in ons geval, de diagnose kanker ons heeft geraakt en hoe we daar mee om zijn gegaan. Kwamen er bij ons levensvragen naar boven? Hebben we ons leven volledig omgegooid of zijn we ons juist heel bewust geworden van het feit dat we een heel leuk leven leiden met mooie mensen om ons heen? Wat is de reden dat we ’s morgens uit bed stappen?

En waar wij bij geestelijke verzorging in eerste instantie (bijna) allemaal dachten aan de dominee en de pastoor blijkt dat geloof er helemaal niet toe doet. Geloof en spiritualiteit mogen er zijn en kunnen zeker helpen, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Er worden geen kant-en-klare oplossingen geboden, maar Jos geeft inzicht in de vragen en hoe je daarin jouw eigen weg kunt zoeken. Hij helpt je jouw reden te vinden om ’s morgens uit bed te stappen.

Jos weet ons te raken en geÏnspireerd door zijn verhalen verlaten we het Inloophuis. Jos zet duidelijk aan tot denken, maar wel op een prettige manier. Heb je behoefte aan een gesprek met Jos? Je kunt hem onder andere bereiken via zijn website: https://prakijkoverbruggen.nl

Doneren

Met deze QR code kunt u via uw internetbankieren een donatie aan ons doen, waarbij u zelf het bedrag bepaalt.

Bedankt!